Preskoči ukaz traka
Preskoči na glavno vsebino
 
 
 

NOVICE

Prvi krog razpisa za mednarodni študij BIM A+ je v polnem teku

6.12.2018

Informacijsko modeliranje gradenj (ang. Building Information Modelling, oz. BIM) predstavlja eno izmed ključnih tehnologij, ki temeljito spreminjajo gradbeništvo. Uvajajo se novi pristopi, ki zahtevajo kadre s posebnimi znanji. Dne 31. 1. 2019 se bo zaključil prvi krog zbiranja prijav na popolnoma novi BIM A+ mednarodni magistrski študij, ki se bo začel izvajati v oktobru 2019 pod okriljem partnerstva treh uveljavljenih visokošolskih inštitucij.

​Konzorcij treh visokošolskih inštitucij, Univerze Minho (Guimarães, Portugal), Politehnike iz Milana  ter Univerze v Ljubljani (FGG), skupaj s pridruženimi partnerji med katerimi je tudi IBE d.d., je ustanovil popolnoma novi BIM magistrski študij, kot odgovor na tržne potrebe po visoko usposobljenih kadrih na področju BIM tehnologije.

Pravkar poteka prvi krog prijav prve generacije študentov, ki bodo po zaključku programa v letu 2020 pridobili ustrezne kompetence ter postali mednarodno priznani BIM menedžerji, koordinatorji ali specialisti. Predmetnik BIM A+ magistrskega programa združuje najnovejše dosežke na področju raziskav in razvoja s praktičnimi aplikacijami na področju BIM.

Vloge za vpis na magistrski študij za evropskega magistra na področju BIM, ki ga je Evropska komisija odobrila in finančno podprla v okviru programa Erasmus+, so odprte do 31. januarja 2019. Za poudariti je, da je zagotovljeno veliko število štipendij, od 4.000 do 25.000 evrov, ki so na voljo študentom kateregakoli državljanstva, torej iz celega sveta.

Podrobnejše informacije o novem mednarodnem BIM A+ magistrskem programu in elektronskem postopku prijave so na voljo na spletni strani www.bimaplus.org.

IBE d.d., Hajdrihova ulica 4, 1001 Ljubljana, Slovenija
Telefon: +386 1 4776 100
Telefaks: +386 1 2510 527
E-pošta: info@ibe.si

Certified ISO 9001 BY BUREAU VERITAS Certification

Kontakt© IBE