IBE d.d.
Projekt

Projekt

Metal Ravne Kovačnica

Naziv objekta

Kovačnica težkih odkovkov

Investitor/Naročnik

SIJ Metal Ravne d.o.o.

Lokacija

Ravne, Slovenija

Časovno obdobje

2006-2008

Velikost / Zmogljivost objekta

Bruto površina: 8.740 m2

Osnovna izhodišča in cilji

Investitor se je na obstoječi lokaciji v Ravnah odločil za investicijo v razvoj kovaškega programa, temelječega na razvoju težkih odkovkov s težo preko 35 ton v svetli izvedbi.

Analiza obstoječih objektov je pokazala kot najprimernejšo in najbolj funkcionalno rešitev postavitev tehnologije nove kovačnice z vso potrebno tehnološko in ostalo potrebno opremo (stiskalnico s potrebnimi spremljajočimi prostori, peči, kalilni bazen, hladilne stolpe, transformatorski postaji, itd.) v obstoječi objekt Jeklarne 1, ki ni bil v uporabi.

Uresničevanje ciljev

Dela so bila izvedena v dveh fazah:

  • V I. fazi so bila izvedena rušitvena dela, sanacija obstoječe jeklene konstrukcije hale ter dograditev nove jeklene konstrukcije – nove ladje v oseh 1-15 / A1-B in podaljšek jeklene hale v oseh 14-15 / B-D.
  • V II.fazi je bila izvedena sprememba namembnosti objekta iz jeklarne v tehnološko prenovljeno kovačnico z vsemi potrebnimi gradbenimi in inštalacijskimi posegi ter postavitvijo celotne potrebne tehnološke opreme.

Storitve IBE

IBE je izdelal idejno zasnovo, projekt za pridobitev gradbenega dovoljenja in med gradnjo sodeloval v vlogi tehničnega svetovanja in projektantskega nadzora.

Podobni referenčni projekti:

Livarna Akrapovič

Livarna Akrapovič

Kogeneracija E.ON

Kogeneracija E.ON

Proizvodno skladiščni objekt Frapak

Proizvodno skladiščni objekt Frapak

Nazaj na seznam
Nazaj na vrh